Veste bună! Lista medicamentelor compensate 100% a fost extinsă

Persoanele asigurate vor beneficia începând de astăzi, 10 iulie, de mai multe medicamente compensate. Potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, în listă au fost incluse preparate pentru tratamentul astmului bronșic la copii, pentru tratamentul epidermolizei buloase, pentru tratarea anemiei la gravide, toate cu rata de compensare 100%. Cu rata medie de 70% va fi compensat un preparat destinat maladiilor cardiovasculare.


În aceeași listă a fost introdus și medicamentul Cefaclorum, care va fi utilizat în staționarul de zi pentru tratarea pneumoniei comunitare și a bronșitei. Acesta va fi compensat în proporție de 100% pentru copii și de 70% în cazul adulților.


O altă modificare făcută în lista preparatelor compensate se referă la extinderea numărului de maladii pentru care vor fi prescrise medicamente compensate. Este vorba despre tratamentul bolii de reflux gastro-esofagian, tratamentul de lungă durată al pacienților cu infarct miocardic cu fibrilaţie atrială și tratamentul de durată al tulburărilor hepatobiliare asociate cu fibroză chistică la copii.


Totodată, 16 denumiri comune internaționale din lista preparatelor compensate au fost completate cu doze și forme farmaceutice noi, ceea ce va permite creșterea accesului pacienților la scheme noi de tratament.


În 2020, pentru medicamente compensate au fost planificate aproximativ 655 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.