Usatîi: SIS acum face rapoarte despre concurenții electorali, sunt niște aberații… Doar de PAS nu scriu nimic

În cadrul unei emisiuni televizate, Renato Usatîi s-a arătat indignat de faptul că Serviciul de Informații și Securitate ace jocul Maiei Sandu. Primarul de Bălți a menționat că Alexandr Esaulenco a expediat câteva scrisori în care au fost vizați oponenții Partidului Acțiune și Solidaritate.Informațiile se referă la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, lista candidaților Blocului „Renato Usatîi”, AUR, PPDA, Congresul Civic și alte formațiuni. Despre PAS, afirmă Usatîi, nu a fost prezentată nicio informație.

”SIS acum, deoarece se supune președintelui țării, acum câteva zile directorul Esaulenco a trimis câteva scrisori despre campania la toți concurenții electorali, cine sunt pe liste, cum merge campania. I-au făcut praf și cel ai urât lucru este că SIS e serviciul care nu poate scrie ce a zis moș Ion sau tanti Tamara. Am citit niște aberații în acest raport despre toți. Chiar și despre cei care eu sunt sigur că trebuie trași la răspundere (…) I-au îngropat în acest raport de 5-6 pagini (…) Doar de PAS nu au scris nimic. Au scris aberații, cel puțin ce ține de noi, chiar și de unele formațiuni politice concurente (…) Sunt aberații scrise despre jumătate din concurenții electorali”, a menționat Usatîi.

Întrebat care e scopul acestui raport despre concurenții electorali, primarul Capitalei de nord susține că Esaulenco a vrut să ”îngenuncheze” în fața Maiei Sandu și astfel, să discrediteze celelalte formațiuni politice care sunt concurenți electorali pentru alegerile parlamentare din acest an.

”Au trimis doamei Maia Sandu, domnului Ciocoi. Dar vă spun că acolo e ”kino”. Chiar dacă doi bețivani se așezau undeva pe o scară la un miez de noapte, scriau mai calitativ. Acolo sunt invenții și aberații. Raportul nu a fost la solicitarea cuiva, ei au informat. Că doar SIS informează, previne. Ce fac ei după asta? Ei dau o legitimitate. După, asta aceste rapoarte ajung la toți ambasadorii din țară, înafară de cei care nu se implică deloc în ceea ce se întâmplă în Moldova. Ajung la ambasadori, la unii pentru a legaliza aceste aberații. Se folosește SIS ca structură. Ambasadorii citesc și se gândesc că dacă e scris de SIS înseamnă că este adevărat”, susține candidatul pentru alegerile parlamentare anticipate, Renato Usatîi.



Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.