Unu candidat PAS a primit în condiții dubioase subvenții pentru agricultură

Scandalurile legate de candidații Partidului Acțiune și Solidaritate se țin lanț. Unii sunt acuzați de escrocherie, alții de contrabandă cu alcool și implicare în furtul miliardului, iar alții sunt acuzați de corupție sau trafic de droguri. Anumiți figuranți în scandalurile publice au anunțat că se retrag din lista candidaților PAS, deși până acum oficial mai figurează în calitate de pretendenți la fotoliile moale de deputat.

De data aceasta vorbim despre un caz legat de răsunătorul dosar al subvențiilor ilegale în agricultură, firele căruia duc și la candidatul PAS cu numărul 67 – Zinaida Popa, consilier municipal din partidul condus de Igor Grosu și soția șefului Serviciu Protecție și Pază de Stat, Vasile Popa, numit de Maia Sandu în această funcție.

Investigația noastră a pornit de la o informație apărută recent în spațiul public, precum că în perchezițiile de la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură a fost vizat și cumnatul Zinaidei Popa, Adrian Popa, fratele lui Vasile Popa. Am contactat mai multe surse din diverse instituții ale statului și am aflat lucruri foarte interesante.

Adrian Popa este șef Direcție Autorizare Plăți la AIPA și, așa cum am scris mai sus, a fost vizat în perchezițiile recente pe dosarul subvențiilor ilegale în agricultură. Ca urmare a documentării noastre, am aflat că în perioada 2016-2020, trei gospodării țărănești, controlate de rudele apropiate ale lui Adrian Popa, au beneficiat de subvenții de la stat în valoare totală de peste 4 milioane de lei. Mai exact, de 4 057 061 de lei.

Conform documentelor de care dispunem, suma de peste 4 milioane, în această perioadă, a fost oferită de AIPA pentru Gospodăria Țărănească „Popa Zinaida Alexandr”, condusă de candidatul nr. 67 pe lista PAS, Zinaida Popa; Gospodăria Țărănească „Popa Oleg Efim”, care este tatăl lui Adrian Popa; Gospodăria Țărănească „Popa Olga Dumitru”, mama lui Adrian Popa. Așa cum vedem, milioanele de la stat au venit în familia Popa, inclusiv la cea care se consideră „om bun”, Zinaida Popa, candidat cu nr. 67 pe lista PAS.

Am cerut o reacție la AIPA la această informație, iar șeful Serviciului relaţii externe şi comunicare, doamna Liliana Martin, ne-a comunicat că va reveni în scurt timp cu un comentariu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.