Un sociolog român a dezmințit informațiile lansate de PAS

După ce Natalia Gavrilița și alți lideri PAS au publicat o pretinsă ”cercetare sociologică” despre prezența la vot a moldovenilor din Stânga Nistrului, Petruți Doru, directorul IMAS, sesizează o manipulare din partea acestui partid pretins pro-european și corect.

”E si ziua celor mai ordinare manipulări. Una din ele arată că în Transnistria prezența la vot până la ora 9 a fost de 19%, în timp ce în rest prezența este de circa 5% (iar în spate este chiar o persoană care se consideră sociolog). Desigur, imaginea e distribuită la greu pentru a mobiliza la vot un anumit segment de electorat.

Cine are răbdare și pricepere să citească o notă minusculă de subsol, ea spune că % din Transnistria trebuie citit ca pondere din cei care au votat la alegerile prezidențiale din 2020.

Dacă nu doriți sa fiți manipulați în așa hal, CEC prezintă în timp real prezența la vot și puteți accesa să vedeți câte persoane au votat în Transnistria. La ora acestei postări sunt circa 11.000”, a scris Petruți pe pagina sa de pe Facebook, referindu-se la imaginea de mai jos.

Potrivit datelor furnizate de către CEC, în Stânga Nistrului au votat circa 5% din cetățenii cu drept de vot, deci nu 19%, după cum manipulează liderii PAS.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.