Un renumit jurnalist ucrainean o acuză pe Maia Sandu de implicare în răpirea cetățeanului Nicolae Ceaus

Renumitul jurnalist și blogger ucrainean Anatolii Șarii o acuză pe Maia Sandu de implicare în răpirea cetățeanului Nicolae Ceaus. Într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram, Șarii spune că dacă președintele Republicii Moldova nu ar fi cunoscut din timp despre această infracțiune, ea ar veni cu o reacție dură față de autoritățile de la Kiev.

“Eu cred că Dodon are dreptate, atunci când o acuză pe Sandu de implicare în răpirea fostului judecător Ceaus. Dacă nu ești implicată în această infracțiune, unde e nota de protest față de Ucraina? De ce acest caz grav nu a fost scos pe arena mondială? Unde e acuzarea directă a Ucrainei? Deci ești implicată”, a scris jurnalistul.

Amintim că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a recunoscut în 2019, că a discutat cu premierul Republicii Moldova de atunci, Maia Sandu, despre extrădarea cetățeanului Nicolae Ceaus. Zelenski a fost bucuros să anunțe că părțile au ajuns la o înțelegere în acest sens.

Totodată, la întrevederea din ianuarie 2021, președintele Maia Sandu și omologul său ucrainean au purtat discuții secrete, iar mai mulți analiști consideră că atunci cei doi din nou au abordat subiectul. Imediat după această întrevedere, conducerea Serviciului de Informații și Securitate, care se subordonează direct președintelui Maia Sandu, a avut o vizită de lucru în Ucraina.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.