Un primar din Franța a interzis muzica tristă în oraș

Primarul unui mic oraș din vestul Franței a decretat în mod oficial obligația pentru cetățenii săi „de a fi bucuroși” pentru o săptămână în octombrie, interzicând muzica tristă și cărțile care se termină rău, cu ocazia unui festival local, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Hotnews.ro.

Freddy Riffaud, primar fără etichetă politică a comunei Essarts-en-Bocage (9.000 de locuitori), a publicat un „decret municipal oficial” pentru săptămâna 5-11 octombrie, când se desfășoară prima ediție a unui festival de muzică „Localitatea în bucurie”.

„Considerând viteza cu care o emoție negativă poate să se răspândească și să creeze ravagii” și „riscul crescut de stări proaste la venirea toamnei, când este mai puțin soare”, aleșii cer „să nu lase intrarea pe teritoriul nostru (…) niciunei persoane care ar putea bloca expresia acestei emoții (bucuria)”.

Decretul, datat din 13 septembrie, cere, de asemenea, „interzicerea difuzării muzicii care ar putea fi percepută ca deprimantă sau tristă, de filme, povești și cărți care se termină rău”. Toate acestea trebuie să fie înlocuite de filme, povești și cărți care produc endorfine, hormonii fericirii, râs cel puțin de trei ori pe zi”.

Riffaud, care lucrează part-time în domeniul informaticii, a spus, pentru AFP, că regretă „că este prea multă tristețe” în țară și că vrea să încerce să „răspândească o stare de spirit” fericită în magazine și cetățenilor localității.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.