Un pescar s-a prăbușit sub gheața de pe lacul Ghidighici

Un bărbat de 64 de ani a fost cât pe ce să-și piardă viața la pescuit.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri, 27 ianuarie, în jurul orei 09:50, pe lacul Ghidighici din localitatea Vatra, transmite Știri.md.

Potrivit informației, bărbatul care se afla la pescuit s-a prăbușit sub gheața subțire.

Din fericire strigătele de ajutor au fost auzite de către salvatorii stației de salvare, care au intervenit de urgență în ajutorul sinistratului.

În cel mai scurt timp, bărbatul a fost scos de sub stratul de gheață, fiind ulterior predat echipajului de medici pentru îngrijiri necesare de rigoare.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe podul de gheață în perioada rece a anului, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus, iar podul de gheață este rigid. Totodată, pescarii, care îndrăznesc să pescuiască la copcă sunt rugați să aleagă bazinele acvatice dotate cu stații de salvare.

Conform IGSU, de la începutul anului 2022, aceasta este a treia misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.