Un ofițer SIS și 30 de ofițeri ai SPPS, instituții subordonate președintelui Maia Sandu, au fost implicați în răpirea lui Ceaus

Un ofițer de rang înalt din cadrul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS), dar și alți 30 de ofițeri ai Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), instituții subordonate direct președintelui Maia Sandu, au fost implicați în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Declarația a fost făcută la TV8, de către deputații Adrian Lebedinschi și Vasile Năstase, membri ai Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri.

Deputatul Lebedinschi spune că Procuratura Generală a primit documentele relevante despre implicarea ofițerilor în această acțiune ilegală, iar oamenii legii urmează să le cerceteze acum în ordinea penală.

”Din informațiile operative, dar iarăși SIS-ul refuză să ne prezinte informațiile reale, este implicat în comiterea acestei infracțiuni, angajatul SIS-lui care are un grad destul de înalt. Noi am prezentat aceste informații organului de urmărire penală, inclusiv informația asupra câtorva angajați ai SPPS, care în ziua respectivă au asigurat traseul spre Otaci”, a declarat Lebedinschi.

Deputatul a mai declarat, că directorul SIS a fost la audieri în cadrul Comisiei de anchetă, dar a avut un comportament arogant și prezenta informații false sau denaturate, el fiind mai cooperant doar atunci când deputații dădeau de înțeles că dețin informații mai detaliate despre anumite situații.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.