Un nou președinte interimar la Curtea Supremă de Justiție

Curtea Supremă de Justiție are de astăzi un nou președinte interimar. Magistratul CSJ, Vladimir Timofti a fost desemnat în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii. Un ordin în acest sens a fost semnat de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Numirea a avut loc după ce la sfîrșitul lunii septembrie, Parlamentul a votat în lectură finală, un proiecte de lege care prevede că președintele CSJ, la fel ca și vicepreședinții, vor fi desemnați în funcții de către membrii CSM, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Pînă acum, președintele interimar al Curții Supreme de Justiției era desemnat în funcție de vîrstă. În aceste condiții, autorii proiectului consideră că vîrsta, ca unicul criteriul de eligibilitate pentru atribuirea ex-jure a calității de interimar în exercițiul atribuțiilor administrative în CSJ, reprezintă, în esență, o înlăturare defectuoasă a CSM de la exercitarea atribuțiilor statutare.

Pînă în prezent, interimatul funcției de președinte al CSJ a fost asigurat de magistrata Tamara Chișcă – Doneva, numită în funcție în luna martie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.