Un milion de lei indemnizații de la Guvern pentru candidatul ACUM Iurie Reniță

Ieri ridica sute de mii de lei din salarii și indemnizații, iar astăzi critică fostul angajator. Vorbim despre Iurie Reniță, candidatul blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie. Potrivit declarației de avere al acestuia, în 2017, atunci când era Ambasador în Regatul Belgiei, Luxemburg şi NATO,  Reniță a ridicat un salariu anual de apoape 184 de mii de lei și indemnizație de peste jumătate de milion de la Guvern.

Suplimentul la salariu, în valoare de 531 263 lei, a fost pentru chirie și alte cheltuieli personale. O indemnizație de peste 430 de mii de lei Reniță a ridicat și în 2016. Astfel, în doar doi ani, fostul ambasador a primit din bugetul de stat aproape un milion de lei pentru cheltuieli de trai. Suma este echivalentul a peste 500 de pensii medii din 2018.

În timp ce Reniță reprezenta interesele țării noastre în Belgia și la NATO, acesta avea un mesaj pozitiv despre Guvernul de la Chișinău. După ce a fost revocat din funcția obținută pe criterii politice (Reniță a fost propus în această funcție de PL), Iurie Reniță a oferit mai multe interviuri în care a criticat autoritățile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.