Un jurnalist român a explicat de ce autoritățile de la București se implică în politica de la Chișinău

Autoritățile de la București cunosc despre înțelegerile marilor actori geopolitici referitoare la Republica Moldova și încearcă să își crească greutatea strategică în țara noastră, pentru a avea un cuvânt de spus. Este opinia exprimată de jurnalistul român Victor Nichituș, într-un articol publicat pe blogul său.


În opinia autorului citat, de aici vin și încercările de construcție a unor scenarii politice moldovenești, susținerea arătată de București pentru unii actori politici moldoveni, dar și reticența oficialilor români față de președintele Dodon.


“Greutatea strategică de pe teren se construiește în baza unor avantaje economice și investiționale, de care statul român, între Prut și Nistru, duce lipsă. Așa se explică apariția de la București a unor îndemnuri care solicită oprirea lui Dodon din cursa spre un al doilea mandat. Logica acestui discurs ar fi că, fără Dodon la președinție, reîntregirea statului moldovean s-ar opri. Reîntregirea statului moldovean cu regiunea separatistă transnistreană trimite la calendele grecești orice ideal unionist”, notează jurnalistul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.