Un fost deputat a demonstrat că Andrian Candu și-a înregistra partidul, încălcând Legea

Partidul PRO Moldova, condus de Andrian Candu, a fost înregistrat ilegal. Cel puțin asta susține fostul deputat Grigore Petrenco. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook, că legislația nu permite înregistrarea unei entități juridice, dacă numele acesteia este deja folosit de o altă persoană juridică.

“Din 2010, în Moldova există Asociația istoricilor și politologilor „Pro-Moldova”. Astfel, Agenția pentru Servicii Publice (ASP) nu avea dreptul să înregistreze partidul cu denumirea PRO Moldova”, scrie Petrenco.

Fostul deputat nu s-a oprit aici. El a făcut un experiment și a expediat o solicitare la ASP, prin care a cerut înregistrarea unei organizații cu denumirea “Stânga Europeană”, așa cum se numește formațiunea pe care o conduce Petrenco. ASP i-a răspuns că acest lucru este imposibil, deoarece deja există o entitate juridică cu acest nume.

“Partidul lui Plahotniuc, cum nu s-ar numi el, rămâne în continuare o grupare infracțională. Înregistrarea cu încălcări grave demonstrează că Plahotniuc continuă să controleze o parte din organele guvernamentale”, a mai scris Petrenco.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.