Un copil de 11 ani din R. Moldova, depistat cu noua mutație a variantei Delta

Un copil de 11 ani din Republica Moldova a fost depistat cu o noua mutație a variantei Delta, după ce a fost testat pe aeroportul din Israel, informează newsru.com.il

Potrivit sursei, minorul s-a întors marți, 19 octombrie, din Republica Moldova, împreună cu părinții. Pe aeroportul Ben Gurion a fost testat la COVID, conform procedurii de întoarcere în țară. Rezultatul analizei a arătat că băiatul este purtător al noii mutații a tulpinii „Delta”.

În legătură cu dectarea noii variante a tulpinii Delta, specialiștii Ministerului Sănătății din Israel se vor reuni într-o ședință de urgență, pentru a discuta măsurile de prevenire și răspândire a acestei tulpini în Israel. AY4.2 este o subvariantă a tulpinii Delta. Dintre țările europene, aceasta prevalează în Marea Britanie și Australia, fiind întâlnită și în Rusia. Nu există încă date cu privire la modul în care proprietățile noului virus descendent diferă în ceea ce privește evoluția clinică a bolii pe care o provoacă din tulpina originală „Delta”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.