Un constitutionalist face praf decizia Curții Constituționale prin care a fost anulată legea asumată de Guvern

Constituționalistul Vitali Catană face praf decizia Curții Constituționale prin care a fost anulată legea asumată de Guvern. Potrivit expertului în drept constituțional, această decizie este lipsită de logică, deoarece problema cvorumului este una care privește activitatea internă a Parlamentului, transmite stiridinmoldova.md.

Când Blocul ACUM se apucă de făcut Drept Constituțional, este dezastru, așa cum e cu orice lucru de care Blocul se apucă. Problema cvorumului este una care privește activitatea internă a Parlamentului și nu poate avea relevanță asupra raporturilor dintre cele două autorități. Angajarea răspunderii este un mecanism prin care Guvernul poate înfrunta Parlamentul și nici un fel de cvorum nu poate avea efecte în sensul limitării dreptului Guvernului de a face uz de instituția angajării răspunderii. Parlamentul are la dispoziție moțiunea de cenzură și, în consecință, efectele angajării pot fi două: fie trece legea, fie cade Guvernul. Restul înseamnă că nu există cunoștințe în materie de Drept Constituțional, a scris Catană pe Facebook. 

Constituționalistul a atașat și Regulamentul Parlamentului European, care explică noțiunea de cvorum. Din document reiese că „Parlamentul poate delibera, stabili ordinea de zi și adopta procesul verbal, indiferent de numărul de deputați prezenți”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.