Un bărbat din Rezina reținut pentru răpirea unui automobil

Poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au reţinut un bărbat  în vâstă de 40 ani, originar din r. Rezina, care la 07 decembrie curent, din comuna Budeşti, a răpit automobilul de model „Ford Tranzit”.

La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor. În cadrul cercetărilor la faţa locului poliţiştii au stabilit că proprietara în vârstă de 53 ani, a parcat automobilul în faţa porţii, lăsând uşa automobilului descuiată şi cu cheile în contact. Valoarea prejudiciului cauzat constituie 67 000 lei.

În rezultatul acțiunilor speciale de investigaţii întreprinse de forțele de ordine, automobilul a fost depistat în r. Rezina, ulterior fiind identificat şi reţinut şi făptaşul. În cadrul acţiunilor procesual penale, individul şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând poliţiştilor că a pătruns în automobil prin acces liber. Este de menţionat că bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru diferite genuri de infracţiuni.

În acest context, individul este cercetat penal pentru răpirea unităţii de transport, infracțiune pentru care legislația penală în vigoare prevede amendă de la 29 000 la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.