Un bărbat de 49 ani din Nisporeni, a fost amendat cu 45 000 lei

Un bărbat de 49 ani, originar din raionul Nisporeni, a fost amendat cu 45 000 lei, pentru aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere. Mai exact, suspectul, în decembrie 2022, a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului, precizează reprezentanții Procuraturii Generale (PG).

Pe lângă amenda primită, instanța l-a obligat să mai achite 25.000 lei, ceea ce constituie compensația bănească pentru prejudiciul moral suportat, și alte plăți în sumă de 8.470 lei.

„Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că la 28 decembrie 2022, pe timp de zi, inculpatul, aflându-se la intrarea în satul Albinețul Vechi, raionul Fălești, intenționat, urmărind scopul sistării activității de serviciu a unui angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Fălești, care la acel moment documenta fapta de circulație a produselor lemnoase, fără acte de proveniență, comisă de către un alt bărbat, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale neînsemnate.

Mai exact, partea vătămată întocmea proces-verbal cu privire la constatarea contravenției pentru un șofer care transporta ilegal pomi de Crăciun, iar inculpatul, care s-a dovedit a fi șeful șoferului, a venit la fața locului pentru a se răfui cu reprezentantul statului”, se arată în comunicatul emis de PG.

În context, acuzatorii de stat atenționează cetățenii că orice act de violență sau opoziție față de autorități în exercitarea atribuțiilor lor funcționale, atrage sancțiuni penale, inclusiv închisoare.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.