Ultimă oră! Chișinăul trece de la Cod Portocaliu la Cod Galben

Chișinăul iese de sub Cod Portocaliu! Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău a decis instituirea alertei „Cod Galben”. Totuși, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 ianuarie, 2022. Masca de protecție va fi obligatorie în continuare în spațiile închise și la evenimentele publice din spațiile deschise, unde se formează aglomerații.

În contextul sărbătorilor de iarnă, CESP Chișinău atenționează agenții economici din domeniul HoReCa și organizatorii de activități să limiteze organizarea meselor festive și a petrecerilor corporative. În cazul organizării unor asemenea evenimente, vor fi obligatorii următoarele reguli: ocuparea până la 50% din capacitatea sălii, păstrarea distanței fizice între scaune și mese, accesul doar cu prezentarea certificatului COVID-19.

În cadrul evenimentelor organizate de sărbători, inclusiv concerte și târguri, vor fi obligatorii următoarele reguli: purtarea măștii de protecție; consumul alimentelor și al băuturilor fierbinți doar în locuri special amenajate; respectarea distanței fizice de 1 metru între persoane; certificat COVID-19 pentru personalul și comercianții de la evenimentele festive și târguri; amplasarea tarabelor la o distanță de cel puțin 5 metri, a meselor – de cel puțin 3 metri.

Totodată, beneficiarii de asistență socială (serviciul de alimentare) vor primi pachete cu produse alimentare în schimbul prânzurilor calde, în perioada 1 ianuarie – 31 martie. Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău o găsiți AICI.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.