UE va reuși să reducă cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Actualele politici medio-ambientale ale Uniunii Europene vor reuşi să reducă emisiile gazelor cu efect de seră cu cel puţin 50% până în 2030, depăşind obiectivele marcate pentru combaterea schimbărilor climatice, potrivit unui studiu publicat marţi, transmite stiridinmoldova.md.

Studiul, realizat de centrul de analiză Sandbag, arată că blocul comunitar se află la jumătatea drumului faţă de ţinta marcată pentru a elimina complet aceste emisii de gaze în 2050, conform recomandărilor făcute de Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC).

La trei decenii după primul raport al IPCC, Sandbag notează că UE a redus, în 2018, cu 24% nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră faţă de anul 1990, precizând că „va ajunge la timp la jumătatea drumului”.

„Această analiză aduce veşti bune: Europa a demarat deja politicile de care are nevoie”, se arată în textul acestui centru cu sediu la Londra şi Bruxelles.

Potrivit Sandbag, modelele teoretice de funcţionare a măsurilor comunitare, de exemplu promovarea energiilor regenerabile sau eliminarea progresivă a cărbunelui, sugerează că acestea „vor reuşi să reducă cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră, cu mult peste previziunile de 40% făcute anterior de Comisia Europeană.”

În acest proces, notează Sandbag, sectorul energetic va fi cheie, având în vedere că va fi responsabil direct de reducerea cu aproape jumătate a emisiilor UE, între 2018 şi 2030, pe măsură ce sursele regenerabile vor înlocui combustibilii fosili.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.