UE a aprobat primul vaccin anti-Covid pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat joi administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani, deschizând calea inoculării acestora împotriva coronavirusului în contextul în care continentul se luptă cu un nou val pandemic, anunță Reuters, citat de HotNews.ro.

EMA recomandă ca vaccinul numit Comirnaty să fie administrat în două doze de 10 migrograme la distanță de 3 săptămâni printr-o injecție în partea superioară a brațului, transmite sursa citată.

Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme ale vaccinului.

„Beneficiile [vaccinului] Comirnaty pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani sunt mai mari decât riscurile, în special în rândul celor cu afecțiuni care cresc riscul dezvoltării unor forme severe de COVID-19”, afirmă EMA.

Pfizer și BioNTech afirmă că vaccinul a demonstrat o eficacitate de 90,7% pentru copiii din această categorie de vârstă în studiile clinice.

Vaccinul dezvoltat de cele două companii a fost aprobat de EMA pentru inocularea anti-Covid a adolescenților cu vârsta între 12 și 15 ani încă din luna mai.

Deși decizia finală privind autorizarea vaccinului pentru copiii sub această vârstă fi luată de Comisia Europeană, executivul blocului comunitar de regulă urmează recomandările EMA.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.