Ucraina arde la propriu, iar Guvernul RM organizează “Sărbătoarea Mărțisor”. Ceban: Acum nu este perioada potrivită pentru a sărbători

Sărbătoarea Mărțișorului organizată de Primăria Chișinău se amână, în contextul evenimentelor de război din Ucraina. Din păcate, cu un așa anunț nu a venit Guvernul, care la rândul lui își organizează propria sărbătoare a Mărțișorului.

Primarul general Ion Ceban a luat decizia că acum nu este perioada potrivită pentru a sărbători și trebuie ca acțiunile să fie concentrate pe gestionarea situației cu privire la cazarea și acordarea ajutorului pentru refugiați.

“Primăria municipiului Chișinău a avut preconizate mai multe evenimente pe parcursul lunii martie.

În zile de weekend erau stabilite evenimente și concerte, însă am luat decizia ca banii preconizați să fie distribuiți către cele necesare pentru această perioadă”, a declarat edilul.

Primarul general Ion Ceban a venit cu mulțumiri către agenții economici care au venit cu suport pentru refugiații din Ucraina. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe la Primărie, unde s-au adunat responsabili din partea municipalității, dar și agenți economici. De asemenea, edilul a făcut apel către agenții economic să vină, benevol, să completeze cu cele necesare în funcție de necesitate.

„Centrul de la Moldexpo funcționează la turații mari, numai azi noapte a fost un flux de 1000 de persoane, iar acum sunt 600 de refugiați. Asta e capacitatea maximă la Moldexpo, dar sunt cămine, baze de odihnă. În Chișinău au fost depistate 17 mii de locuri de cazare. Dintre care 8 mii de locuri cu toate condițiile necesară. Pentru prima dată, s-a făcut așa o mobilizare. Sunt absolut șocat de aportul oamenilor. Sunt 500 de tineri voluntari implicați în acest proces. Toate produsele care vin noi le sortăm, începând cu haine, plapume, produse alimentare. Avem și frigidere suficiente. Masa este asigurată de primăria Chișinău de 3 ori pe zi. Sunt aranjate bufete din acele produce ce sunt asigurate de persoane fizice și juridice. Mai mult, o parte de produse se duce acolo unde este nevoie – vamă, diferite centre de cazare, stațiuni. Avem peste 50 de autobuze care la această etapă asigură transportarea acestor migranți dintr-o parte în alta. Spre sau din municipiul Chișinău. Centrul Moldexpo va deveni un centru de triere, după care vom redistribui persoanele într-o altă locație. De mâine vrem să lansăm portalul unde să fie toată informația unificată”, a conchis Ceban.

Share this Post!

Related post

1 Comment
  1. deratizatorul 28 februarie 2022 at 19:02 - Reply

    Daca Ivan Ceban era in trecut un simplu dobar al speculantului Voronin – a devenit o doba plina cu rahat si minciuni.

Leave a Comment

Your email address will not be published.