Ucraina anunță că în apropiere de frontiera cu Belarus au loc manevre de amploare

Echipamente militare ruse și belaruse se deplasează activ pe întreg teritoriul Republicii Belarus și se acumulează de-a lungul frontierei cu Ucraina, a anunțat Statul Major al forțelor armate ucrainene în ultimul buletin de război, transmite miercuri EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit Statului Major ucrainean, citat de agenția Ukrinform, în Rusia continuă mobilizarea sub acoperire pentru a recupera pierderile în rândul trupelor ruse de ocupație, iar comisariatele ruse încearcă să recruteze militari în rezervă cu experiență de luptă.

Statul Major ucrainean mai spune că trupele ruse sunt “demoralizate”, că forțele ucrainene continuă “operațiunile de apărare în direcțiile est, sud-est și nord-est”, că există grupuri operative care acționează în Donețk, în estul Ucrainei, și că “este stopată înaintarea dușmanului în direcția Zaporojie”, în sudul țării.

Pe direcția nord-est, “principalele eforturi se concentrează pe protejarea frontierei de stat, descurajând ofensiva inamică în zona Malîn”, trupele ucrainene reușind totodată să apere Cernigău și “să împiedice înaintarea dușmanului către Kiev”.

În ceea ce privește Mariupol (sud-est), oraș-port asediat și bombardat de zile bune de către armata rusă și unde sunt blocate circa 400.000 de persoane, fără curent electric, căldură sau apă, Statul Major ucrainean menționează doar că “este menținută apărarea circulară”.

“Dușmanul este demoralizat în unele regiuni. În timpul asaltului asupra orașului Mariupol, într-una din unitățile forțelor speciale implicate în ostilități active, mai puțin de 10% din personal este pregătit să continue războiul, restul militarilor fiind uciși, răniți, bolnavi sau demoralizați”, potrivit Statului Major al armatei ucrainene. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.