Tulbure: Chiar dacă PSRM și PDM nu vor reuși să păstreze majoritatea parlamentară, guvernul Chicu poate supraviețui

Analistul politic Alexei Tulbure spune că o cooperarea cu Pro-Moldova și PP „ȘOR” discreditează orice forță politică, care s-ar încumeta să facă o alianță cu ei. declarația a fost făcută într-un interviu pentru eNews. 

“Nu-mi imaginez cum PAS, Platforma DA, grupul Pro-Moldova și partidul „ȘOR” pot să voteze împreună pentru numirea unui guvern. Cooperarea cu Pro-Moldova și „ȘOR” discreditează orice forță politică, care s-ar încumeta să facă o alianță cu ei. Nu trebuie să uităm că deputații democrați trec la Candu și Șor, conform aceleiași scheme penale, pe care o folosea Plahotniuc”, a spus Tulbure.

Totodată, analistul politic a amintit că PAS și Platforma DA s-au certat și nu mai formează un Bloc, iar acest fapt le slăbește poziția în eventualele consultări sau negocieri politice.

„Principala concluzie este că, dacă PSRM și PDM nu vor reuși să mențină o majoritate parlamentară, guvernul Chicu poate supraviețui. Alt guvern, fără socialiști și democrați, este imposibil de numit, iar într-o criză, epidemiologică și economică, țara are nevoie de un cabinet de miniștri funcțional”, a mai spus Tulbure.

Analistul este de părerea că odată ce în 2020 nu pot fi organizate alegerile parlamentare anticipate, cea mai acceptabilă opțiune este revenirea la formula majorității PSRM – ACUM. Pe de altă parte, Tulbure nu știe cum poate funcționa o astfel de majoritate în ajunul alegerilor prezidențiale, când Maia Sandu și Igor Dodon sunt principalii oponenți.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.