Trei persoane au fost reținute în cadrul dosarului privind deposedarea de terenuri a Primăriei Durlești

Astăzi 12 ianuarie 2022, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile a trei persoane suspecte a fi implicate în dosarul privind deposedarea de terenuri a Primăriei orașului Durlești.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore. Aceștia sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat (art.42 alin.(5) și art.327 alin.(3) din Codul penal) și spălarea banilor săvârșite de un grup criminal organizat și în proporții deosebit de mari (art.243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal), infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale. 

Menționăm că, la moment procurorii anticorupție urmează să le aducă la cunoștință învinuire formulată și decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate în privința celor trei persoane reținute. 

Amintim că, în cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021 a mai fost reținută o persoană, care în prezent se află în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. 

Concretizăm că, schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005-2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, care au acționat în cadrul unui grup criminal organizat, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7 750 751 lei. 

Investigațiile în cadrul acestei cauze penale continuă, iar despre acțiunile întreprinse și soluțiile dispuse pe caz, vom reveni ulterior cu informații suplimentare, se arată în comunicat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.