Trebuie mai repede să trecem la votul electronic. Cetățeanul Republicii Moldova, indiferent unde se află, să nu stea în rând pentru a vota, a declarat Igor Dodon

Alegerile prezidențiale din acest an au demonstrat un rol important al Diasporei moldovenești. În urma acestui scrutin, Republica Moldova trebuie să treacă, cât mai repede, la votul electronic. Declarația a fost făcută de către președintele țării, Igor Dodon, la Prime TV.

„O surpriză a alegerilor a fost votul masiv al Diasporei. Cred că pe viitor vor avea un rol din ce în ce mai important. S-a votat masiv în Occident, dar mai puțin în Federația Rusă. Cred că pe viitor lucrurile se vor echilibra. Va fi mobilizare masivă și în Rusia. Trebuie mai repede să trecem la votul electronic. Cetățeanul Republicii Moldova, indiferent unde se află, să nu stea în rând cu copii. A intrat, s-a autentificat și a votat. Este o concluzie pentru toată clasa politică”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai declarat că partidele de dreapta sunt împotriva votului electronic. Dacă Republica Moldova va trece la votul electronic, atunci partidele de stânga vor acumula 65% din voturile diasporei plus regiunea transnistreană, a explicat președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.