Titlu: Ion Ceban o avertizează pe directoarea APP: Pentru colaborarea fructuoasă cu Primăria Chișinău ați putea fi demisă de guvernare. Așa cum ar putea fi și cu șefa la ARI

Director general adjunct al Agenției Relații Interetnice, Petuhov Vera, ar putea fi demisă din funcție, după ce a permis realizarea unui eveniment în colaborare cu Primăria Chișinău. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că despre acest lucru se vorbește în interiorul Guvernului. Despre acest lucru a fost avertizată și directoarea Agenției Proprietăți Publice, Marină Pânzaru, care în cadrul unei ședințe la Curtea de Conturi s-a arătat deschisă să conlucreze cu Primăria Chișinău.

„Aș vrea să îi dau asigurări domnului Ceban că suntem deschiși către o conlucrare cât mai fructuoasă, pentru că acest raport de audit a punctat aceleași probleme pe toate proprietatea publică a statului. Dacă aș deschide parantezele pe delimitare, acum știm că compania GeoCad se ocupă de delimitare, deci acum nemijlocit la moment are întocmirea documentației cadastrale în teren și este în plină derulare și ceea ce eu văd și ar fi binevenit, în momentul în care documentele vor fi date în coordonare către APP, aici voi insista ca și Primăria să vină cu deschiderea și să transpunem această delimitare în înregistrarea proprietății transparente. Aici la maxim vom evita litigiile și zonele de conflict. În ceea ce ține de alte probleme, domn Ceban să contați pe ajutorul nostru, consultările și experiența noastră. Vom fi deschiși”, a declarat Pânzaru.

Edilul a salutat poziției lui Pânzaru, însă a venit și cu o avertizare. „Fiți atentă că ieri am desfășurat un eveniment extraordinar cu Agenția Relații Interetnice, iar pentru colaborarea cu Primăria, cel mai probabil că doamna director va fi demisă din funcție. Asta e ceea ce am aflat din interior. Dacă eventual vom avea zone de colaborare, noi cu mare drag vom colabora cu dvs. Vă dau toate asigurările că vom fi deschiși”, a punctat Ceban.

De precizat că astăzi a avut loc o ședință la Curtea de Conturi, în regim online, unde s-a discutat despre gestionare patrimoniului public în anii 2018-2020. Edilul a precizat că din cauza că guvernarea anterioară a primăriei a dat pe sub masă multe terenuri, acum sunt foarte multe litigii de reîntoarcere a loturilor. De asemenea, edilul a vorbit și despre trenurile pentru care nu este o claritate a cui sunt: a primăriei Chișinău sau APP. Într-un 1,5 ani, doar pentru 70 de terenuri s-a făcut claritate, însă mai rămân 4000 de terenuri.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.