Țîrdea susține că isteria PAS și PPDA în jurul creditului rusesc are la bază un singur motiv – faptul că este acordat de Federația Rusă

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, susține că isteria PAS și PPDA în jurul creditului rusesc de 200 de milioane de euro are la bază doar un singur motiv și anume faptul că acest împrumut este acordat de Federația Rusă. Într-un discurs rostit de la tribuna Parlamentului, socialistul s-a întreabat de ce nu a provocat atâta furie și convulsii, de exemplu, creditul cu Banca Mondială prin care Moldova și-a luat angajamentul să închidă un șir de școli din țară. 

”Creditul rus este unul suveran, îl cheltuim pe ce dorim și cum dorim. Nu există condiții politice, cum ar fi vânzarea băncilor, privatizarea proprietății strategice. Or, pe voi anume asta și vă deranjează? Că este din Rusia? Că este destinat pentru dezvoltare –drumuri, magistrale? Că reduce dependența externa unilaterala?”, a declarat deputatul.

Țîrdea a calificat comentariile PAS și PPDA despre condițiile acordului drept aberații. Acesta susține că banii din împrumut vor fi transferați pe conturile BNM și nu a băncilor private, așa cum afirmă aceștia, deoarece ”toate au fost vândute la străini în 2016-2019”.

 Deputatul a amintit opoziției că acum toată lumea se confruntă cu o recesiune economică provocată de pandemia COVID-19.

”Toată lumea se confruntă cu un deficit de bani sau poate avem zeci de creditori și investitori, care se bat crâncen între ei ca să investească în cel mai sărac stat din UE și, probabil, din CSI”, a spus Țîrdea.

Socialistul a amintit despre un șir de credite luate de guvernările anterioare inclusiv de Guvernul condus de liderul PAS, Maia Sandu, prin care au fost acceptate ”cele mai umilitoare condiții pentru țara noastră”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.