Țigări confiscate la trecerea frontierei

Patrupedul Poliției de Frontieră Cezar a ajutat angajații punctului de trecere Cahul să dejoace planul unui cetățean român, în trecerea frauduloasă a 3600 de țigarete, iar pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost golit bagajul unei conaționale de 3000 de țigarete, care urmau să ajungă ilegal în Anglia.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Cahul s-a apropiat un mijloc de transport de model Opel Zafira, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul României de 67 de ani. În timpul desfășurării controlului de frontieră a fost solicitată echipa canină a Poliției de Frontieră pentru verificări. În rezultat, câinele de serviciu Cezar a semnalat prezența în mașină a produselor de tutungerie. Echipa mixtă formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali a purces la cercetările adiționale, ca urmare fiind depistate, camuflate în scaune 180 pachete cu țigări „Plugarul”.

Acţionând în baza analizei de risc, în timpul efectuării controlului de frontieră asupra bagajului și pasagerilor cursei aeriene „Chișinău-Londra”, echipa mixtă de control a redirecţionat pentru verificări suplimentare o persoană de 39 de ani, cu dublă cetățenie – Republicii Moldova și României. Ca urmare a scanării bagajului de cală al acestuia cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 150 pachete de țigări de diferite mărci.

În ambele cazuri țigările au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cercetările au fost continuate de către Serviciul Vamal. Conform indicilor art. 287 al.10 – Cod Contravenţional al RM, persoanele riscă amenzi de până la 4500 lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.