Taxa de drum, inclusă în acciz și eliminarea impozitării duble a dividendelor

Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 vine cu un șir de măsuri de susținere a domeniului economic. Documentul a fost deja prezentat spre consultare și urmează să fie examinat la Guvern și votat de Parlament.

Una din măsuri se referă la  diminuarea Taxei pentru Valoarea Adăugată (TVA) pentru fertilizanți, îngrășăminte și alte produse utilizate în agricultură.

”Respectiv vom avea o cotă de 12% atât pentru producția agricolă primară, cât și pentru materialele care se utilizează în agricultură. Considerăm că acesta este un pas spre echilibrarea cotelor TVA și eliminarea unor probleme pe care le avem în lanțul valoric”, a declarat premierul Ion Chicu.

Documentul prevede și eliminarea impozitării duble a dividendelor. Totodată, din 2021, urmează să fie eliminată taxa rutieră pentru deținătorii mijlocului de transport care nu folosesc mașinile.

”Am inclus și eliminarea taxei rutiere cu includerea părții financiare în acciz, astfel ca să diminuăm serios și povara administrativă dar și să aducem un fel de echitate: plătești pentru folosirea drumurilor atât cât realmente le folosești. Atunci când posesorul mijlocului de transport nu folosește drumurile, bineînțeles nu achită”, a spus premierul.

Proiectul Politicii bugetar fiscale pentru anul 2021 este consultat la această etapă cu reprezentanții mediului de afaceri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.