„Tatăl lui Guguță”, scriitorul Spiridon Vangheli împlinește astăzi 90 de ani

Tatăl lui Guguță este astăzi omagiat. Primarul general Ion Ceban, cu această ocazie, a urat La mulți ani lui Spiridon Vangheli, la cei 90 de ani.

„Mulțumim pentru cărțile care au crescut generații din toată lumea. Cărțile scriitorului sunt traduse în peste 50 de limbi, astfel încât universul copilăriei, natura, psihologia umană, tradițiile și obiceiurile strămoșești și evenimentele semnificative din istoria noastră sunt accesibile multor copii și adolescenți.

Astăzi, la ora 12:00, vă invităm la Conferința: Spiridon Vangheli – virtuțile și valorile copilăriei, susținută de criticul literar dr. Nadejda IVANOV, cerc. șt. superior la Institutul de Filologie „B.P.-Hasdeu”. Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în sala cu coloane.

Vor fi prezentate secvențe din creația scriitorului Spiridon Vangheli, prezentate de elevii de la Școala de Arte „V. Poleakov”, împreună cu profesoara Elena BIVOL.
Vor evolua elevii: Anastasia ZAGORODNIUC, Basmul plopului; Victoria COVALIOV, Iarna în satul Trei iezi; Lia CRAINII, Cocostârcii; Marius ȚURCANU, Guguță despre Moș Crăciun”, a punctat edilul.

De precizat că Spiridon VANGHELI e perceput de multe generații drept un mesager al copiilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.