Tarlev prezintă programul anticriză și subliniază necesitatea neutralității garantate

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a anunțat pe canalul său de Telegram despre intenția sa de a participa activ la viața politică a țării, inclusiv la viitoarele alegeri. Tarlev a subliniat responsabilitatea pe care și-a asumat-o în fața cetățenilor și a promis să își îndeplinească datoria cu demnitate.

„Dragi prieteni, ieri am anunțat despre responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în fața Dumneavoastră și, așa cum am promis, sunt hotărât să îmi îndeplinesc datoria cu demnitate și să particip activ la viața politică a Moldovei, inclusiv la viitoarele alegeri,” a scris Tarlev.

Fostul premier a menționat că, după discuții îndelungate cu echipa sa, a decis să nu se limiteze doar la promisiuni viitoare, ci să propună un plan concret și un program anticriză care să reflecte interesele întregului popor moldovean. Unul dintre punctele esențiale ale acestui program este neutralitatea și pacea.

„Prin urmare, fiecare punct al acestui program va fi discutat și aprobat împreună cu voi. Unul dintre aspectele esențiale pe care le considerăm importante este: NEUTRALITATEA ȘI PACEA: Neutralitate garantată: Ne străduim să semnăm un act de neutralitate garantată, susținut de numeroși parteneri internaționali care își doresc sincer pacea în întreaga lume. Moldova ca centru mondial: Obiectivul nostru este să transformăm Moldova într-un centru al inițiativelor de pace, progresului științific și tehnologic, având un rol de lider în inițiativele de menținere a păcii și cooperarea internațională,” a continuat Tarlev.

Tarlev a precizat că planul său include semnarea de tratate internaționale privind neutralitatea, organizarea de conferințe și forumuri internaționale pe teritoriul Moldovei și atragerea liderilor și organizațiilor mondiale pentru colaborarea în inițiativele de pace.

„Apreciem opinia voastră despre importanța acestui aspect pentru programul nostru. Vă rugăm să votați „pentru” sau „împotrivă” punctului din programul nostru național – neutralitate și pace și să lăsați recomandările în comentarii,” a concluzionat Vasile Tarlev.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.