Tarlev: Indemnizațiile pentru copiii diplomaților reflectă inegalitățile profunde din societatea noastră

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev și-a exprimat indignarea față de inițiativa deputaților din Parlament, care propun acordarea unei indemnizații suplimentare de 500 de euro pe lună pentru fiecare copil al diplomaților. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Tarlev a condamnat această propunere, considerând-o o insultă la adresa cetățenilor cu venituri mici.

„Indemnizații suplimentare de 500 de euro pentru copiii diplomaților? Este o insultă, la această etapă, în adresa cetățenilor, care trăiesc din salarii și pensii mizere. Nu pot să nu-mi exprim indignarea față de inițiativa deputaților din Parlament, care propun câte o indemnizație suplimentară de 500 de euro pe lună pentru fiecare copil de diplomat”, a declarat Tarlev.

Tarlev a subliniat că, în contextul economic actual al țării, această măsură este „o sfidare a bunului simț,” având în vedere situația financiară dificilă a multor cetățeni.

„În situația creată la moment în țară este, pur și simplu, o sfidare a bunului simț să vii cu așa propunere, în timp ce majoritatea bătrânilor din țara noastră trăiesc cu pensii mizere și în timp ce încă mulți cetățeni de-ai noștri se chinuiesc să supraviețuiască cu salarii mizere. Într-o economie devastată, această măsură vine să împartă și mai mult societatea noastră în săraci și bogați”, a spus acesta.

El a concluzionat că astfel de inițiative nu fac decât să amplifice diferențele sociale și să intensifice sentimentul de nedreptate.

„Aceste măsuri nu fac decât să accentueze diferențele sociale și să amplifice sentimentul de nedreptate. Este timpul să ne reamintim că adevărata schimbare începe cu o justiție socială echitabilă, nu cu privilegii acordate din bugetul statului pentru unii funcționari cu statut”, a conchis Tarlev.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.