Tănase: Decizia CC privind dizolvarea Parlamentului e identică cu cea din 2019, când Sandu a acuzat CC de uzurparea puterii în stat

Decizia Curții Constituționale (CC) din 15 aprilie 2021 privind dizolvarea Parlamentului este identică cu cea din 2019, când politicienii, inclusiv Maia Sandu, au acuzat judecătorii de uzurparea puterii în stat. Declarația a fost făcută de către fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, la Europa Liberă.

„Eu am urmărit cu multă atenție declarațiile dnei președinte Sandu legate de dizolvarea parlamentului și așteptările de la viitorul parlament. Aș fi vrut să revenim la aceste declarații imediat după alegerile parlamentare, să vedem în ce măsură aceste așteptări se vor realiza. Cât privește uzurparea, acest argument a fost folosit de fiecare dată de politicieni, când nu erau de acord cu anumite soluții. Vreau să amintesc că atunci când CC, în 2019, a admis dizolvarea parlamentului pe motive tehnice, politicienii, inclusiv dna Sandu, vorbeau despre uzurparea puterii în stat de către CC. Or, acum CC a făcut același lucru”, declarat Tănase.

Constituționalistul mai spune că dacă ar fi să analizăm atent ce s-a întâmplat cu această dizolvare, o să vedem că am asistat la o manipulare de proporții a instrumentelor legale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.