Țâcu: Blocul ACUM a fost o speranță care a fost ruinată anume din cauza egoismului a acestor două partide

Deputatul Octavian Țâcu susține că Republica Moldova ar fi câștigat parcursul european la alegerile prezindențiale din toamnă, dacă Blocul ACUM format din partidele Platforma DA și PAS, nu s-ar fi ruinat, notează jurnal.md.

„Blocul ACUM a fost o speranță care a fost ruinată anume din cauza egoismului a acestor două partide politice. Blocul ACUM consolidat așa cum a câștigat alegerile din 24 februarie, i-ar fi rupt pe socialiști în toamnă în orice formă de alegeri, ar fi fost o victorie categorică, iar naivitatea cu care au tratat liderii blocului ACUM această speranță a dus la ce a dus”, a declarat Octavian Țâcu în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Țâcu a declarat că atunci când s-a prăbușit blocul ACUM, toți cei care nu făceau parte din partidele respective, au fost nevoiți să aleagă un partid politic.

„ACUM a fost un sprijin pentru Igor Dodon de a scăpa de Plahotniuc. Miza mea politică în blocul ACUM a fost debarcarea lui Plahotniuc, doar că acest lucru a fost compromis de Maia Sandu și Andrei Năstase. Totul s-a încheiat atunci când Maia Sandu a spus că vrea fracțiunea PAS și gata, iar toate negocierile s-au dus pe două părți, PPDA și PAS, iar noi care nu eram din aceste partide am fost impuși să alegem unul din partidele politice”, a mai declarat Țâcu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.