Taberele de odihnă din capitală nu vor fi deschise până nu vor fi verificate minuțios de către specialiști, a declarat Ceban

Taberele de odihnă din capitală nu vor fi deschise până nu vor fi verificate minuțios de către specialiști. Primarul general Ion Ceban a solicitat responsabililor din cadrul Direcţiei generale educaţie tineret şi sport ca toate taberele de odihnă aflate în gestiunea municipiului Chişinău să fie verificate la toate capitolele, astfel ca aceste spaţii să nu prezinte pericol pentru copii.

„Asta, mai ales în contextul în care în ultimii doi ani de pandemie, taberele au activat in regim redus, sau nu au activat deloc. În termen de 10 zile am solicitat să fie pregătit un raport amplu privind gradul de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival. Oferta educaţională pentru sezonul estival, 2022 în municipiul Chişinău se constituie din Programe subvenţionate de către APL: – 13 Tabere cu sejur de zi în baza instituţiilor de învăţământ primar şi secundar, ciclul I şi II, unde sunt disponibile 1111 locuri. – 3 Tabere constante cu 6550 locuri disponibile. – 14 Tabere sportive în afara oraşului cu 1291 locuri. – 1 Tabără ecologică în baza Centrului Orăşănesc al Tinerilor Naturalişti. – 13 Instituţii extraşcolare la fel, vor activa în perioada 01-30 iunie, curent. – Proiecte educaţionale în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chişinău, unde vor putea participa de luni până vineri 20 de tineri simultan. – 3 Tabere de artă organizate în baza Şcolilor de Artă și Arte Plastice aflate în gestiunea Direcţiei Cultură, beneficiarii cărora vor fi 90 de copii. – 24 de Tabere tematice care vor activa în baza Centrelor comunitare pentru copii şi tineri, aflate în gestiunea Direcţiei generale pentru protecţia drepturilor copilului. – Tabere tematice oferite de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” şi filialele acesteia, cu titlul „Provocarea verii”, ediţia 2022”, a declarat Ceban. Pentru anul 2022 pentru organizarea odihnei de vară a elevilor din bugetul municipal au fost alocaţi 26 mil 314 mii lei. Iar pentru pregătirea taberelor constante și cele cu sejur de zi, din bugetul municipal au fost alocaţi 4,5 mil. lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.