Studiile în format online, până când?

Deși au rămas zile numărate până luni, atunci când elevii ar urma să revină la școală, autoritățile încă nu au anunțat cum se vor desfășura în continuare orele.

De mai bine de o săptămână, o mamă din Chișinău trece printr-un mare stres alături de cei șase copii ai săi. În timp ce fata mai mare, care este studentă la medicină, are nevoie de Internet ca să se pregătească de examene, cei mai mici, toți școlari, au nevoie de Internet pentru a se conecta la ore. Iar azi, situația din casa lor a fost de necontrolat, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Tv8.md.

„Profesoara de educația fizică spune, azi: deschide camera, dacă nu – nota doi, cine nu face exerciții la educația fizică. Cum vă închipuiți cu șase?! Nu poate fi așa ceva, cade Internetul. O să iasă o generație de Doamne ferește. Nu-i zero, e sub zero cu mult…”. 

Cât despre procesul de studii în format online sau cu prezență fizică, mai multe informații nu cunosc nici reprezentanții Ministerului Educației, care ne-au comunicat că sunt și ei în așteptarea unei decizii a CNESP. Am încercat să obținem un comentariu de la Ministerul Sănătății, însă ministra Ala Nemerenco avea telefonul deconectat, iar secretarul de stat, Svetlana Nicolaescu, nu ne-a răspuns la telefon. Deși CNESP a decis că, de pe data de 24 ianuarie, elevii trec la studii online pentru două săptămâni, majoritatea școlilor din raionul Orhei și-a continuat activitatea cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă, la decizia autorităților raionale, din 22 ianuarie. Asta deși, între timp, numărul cazurilor de infectare, atât în rândul maturilor, cât și al copiilor din raion, s-a dublat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.