Strigătul de disperare al fermierilor: Au adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu

Fermierii din Republica Moldova au adresat o scrisoare deschise președintei Maia Sandu, precum și premierului Natalia Gavriliță și speakerului Igor Grosu în care arată că sunt nemulțumiți că guvernarea actuală nu înțelege situația complicată care s-a creat în sectorul agricol din țară.

În scrisoare, fermierii vorbesc despre cinci probleme stringente care se confruntă în prezent și atrag atenția asupra situației grave în care se află agricultorii din întreaga țară. 

„Strigătul nostru de disperare este și pentru că nu vedem o implicare serioasă a autorităților în a rezolva problemele fermierilor.

Din păcate, conducerea de stat din Republica Moldova este nepăsătoare la situația în care se află sectorul agroalimentar și asta e un lucru foarte grav, ce trebuie îndreptat de îndată.

Prin această scrisoare deschisă, dorim să atragem atenția liderilor politici, dar și opiniei publice, în general, cu privire la problemele grave ale fermierilor din Republica Moldova, care vor pune în pericol securitatea alimentară a țării”, spun fermierii, formulând cinci probleme de primă importanță care necesită a fi soluționate:

1. Situația gravă a culturilor cerealiere de toamnă – grâu și orz

2. Blocajul de pe piața porumbului din cauza situației aprovizionării cu gaz

3. Criza aprovizionării cu îngrășăminte

4. Motorina

5. Lipsa de susținere a produselor alimentare autohtone

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.