STOP FAKE NEWS! INTERPOL dă de pământ cu “investigația” publicată de acest portal de știri

Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a vizitat ultima dată Grecia acum patru ani. Acesta este răspunsul primit de către Biroul Interpol de la Chișinău de la colegii lor din Grecia, ca urmare a solicitării făcute astăzi cu scop de identificare și extrădare, în contextul informațiilor apărute în presă despre vizita lui Plahotniuc pe insula Corfu, Grecia.

Redacția noastră a cerut o informație pe acest subiect de la ministrul de Interne, Pavel Voicu, în contextul în care Procuratura Generală a Republicii Moldova l-a dat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. În răspunsul oferit de ministrul Afacerilor Interne, se spune că Vladimir Plahotniuc a vizitat insula Corfu, cu avion, la data de 8 iulie, 2016, apoi a părăsit Grecia peste două zile cu destinația Rusia. “Din acea dată persoana în cauză, nici aliasuri lui (PLAHOTNIUC Vladimir, PLAKHOTNYUK Vladimir, NOVAK Vladislav, ULINICI Vladimir), nu a avut alte înregistrări în bazele de date ale Greciei a ”intrărilor-ieșirilor”, se mai spune în răspunsul ministrului de Interne, primit de la Biroul elen al Interpol.

Unele surse media au publicat, vineri, un material în care ei presupun că ar fi existat, la sfârșitul lunii august, o întâlnire între Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, în Grecia. Serviciul de presă al candidatului la alegerile prezidențiale, Igor Dodon a afirmat că aceste informații “sunt aberații aruncate de oponenții electorali”, iar cei care au publicat falsul vor fi chemați în judecată.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.