Stop „CORPORATIVELOR”! Ceban: Situația COVID-19 este alarmantă!

Situaţia epidemiologică prin Covid-19 în Chişinău este alarmantă, astfel, trebuie de pus pe STOP toate petrecerile corporative. Cel puțin asta este părerea primarului general Ion Ceban, în urma ședinței executive din această dimineață.

Potrivit lui Ceban, peste 59 mii cazuri de coronavirus din totalul de 141.355, sunt înregistrate în Chişinău.

„În creştere sunt şi cazurile grave de coronavirus. Astăzi, toate paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus. În context, vin cu un apel către populaţie de a fi responsabilă, vigilentă şi să nu ignore măsurile de protecţie împotriva Covid-19. Să respectăm măsurile de precauţie prin purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea locurile aglomerate şi spălarea sau dezinfectarea cât mai des a mâinilor – nu sunt lucruri complicate, dar sigure”, a declarat primarul.

Amintim că potrivit ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică mun. Chișinău, se interzice desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de serviciu.

De asemenea, se atenționează populația să fie vigilenţi şi să nu apeleze la serviciile „Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”. Totodată, pentru a evita posibilele traumatisme, se recomandă utilizarea cu maximă prudență a articolelor pirotehnice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.