Ștefan Gațcan, la cuțite cu colega sa de partid, Ruxanda Glavan

Deputatul Ștefan Gațcan, care a aderat azi la PRO Moldova, a deținut funcția de director al Institutului Mamei și Copilului în perioada anilor 2012-2016. Acesta a părăsit instituția medicală după un scandal cu ministrul Sănătății din acea perioadă, Ruxanda Glavan, care astăzi este deputat PRO Moldova.

Conflictul dintre Ministerul Sănătății și fostul director general al IMC, Ștefan Gațcan, a început în luna octombrie 2015, când Ruxanda Glavan și-a făcut apariția în spital fără să-și anunțe vizita. Tot atunci a fost făcut un control financiar, iar ulterior Ministerul Sănătății a publicat o notă informativă prin care argumenta că Gațcan a gestionat prost banii instituției. Mai mult, Glavan l-a acuzat pe Gațcan că nu a făcut nimic pentru a primi documentele de acreditare pentru două laboratoare din cadrul instituției, în blocul operator erau încălcate normele sanitaro-epidemiologice și că saltelele sunt distruse, nefiind schimbate de ani buni, dar și faptul că nu există suficientă lenjerie de pat.

Pe de altă parte, Gațcan o acuză pe Ruxanda Glavan că face presiuni asupra lui pentru a pleca din funcția de director. Gațcan spune că relația cu Glavan s-a înrăutățit în urma unui proces de judecată. Atunci firma pe care o conducea și reprezentanții companiei Glavirux, fondată de Ruxanda Glavan, ar fi participat la o licitație publică pentru procurarea unor echipamente, astfel că în final s-a ajuns la judecată.

„Atunci când se ocupa cu business-ul a pierdut o instanță de judecată, pentru că a vrut să facă escrocherii. La mine încă sunt acele dosare pentru escrocherie și fals de acte publice”, a mai adăugat Gațcan.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.