Statistici americane: Rata mortalității din cauza COVID-19, în Moldova, este una din cele mai mici din lume

Liderii partidelor de opoziție manipulează grosolan, atunci când spun că rata mortalității din cauza COVID-19, în Republica Moldova, ar fi una din cele mai mari de pe mapamond. Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea demontează aceste falsuri, făcând trimitere la site-ul american www.statista.com, care prezintă o imagine reală privind rata mortalității.

“În Republica Moldova, rata mortalități este de 3,46 la sută. Pentru comparație: în Portugalia cifra este de 4,74%, în SUA – 5,92%, în Elveția – 6,27%, În Irlanda – 6,53%, în România – 6,59%, în Spania – 10,16%, în Suedia – 12,03%, în Olanda – 12,89%, în Marea Britanie – 14,26%, în Italia – 14,27%, în Franța – 15,53%, în Belgia – 16,26%. Moldova este cam la nivelul Austriei, unde rata mortalității este de 3,88%. Este adevărat, că în Rusia sau Belarus este o rată mai mică a mortalității, însă în aceste țări sistemul medical este mai performant”, a scris Bogdan Țîrdea, într-o postare pe Facebook.

„Noi am reușit aceste performanțe datorită acțiunilor ferme ale autorităților, eroismului medicilor și responsabilității. Dacă toți ar fi respectat regimul de carantină și nu ar fi existat mitinguri ale lui Șor și Usatîi în plină pandemie sau isteria celor de la PAS și PPDA, am fi avut mai puține victime”, a precizat deputatul PSRM.

Amintim că doar pe parcursul zilei de ieri au fost externate a148 persoane tratate de COVID-19. Bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la peste 4123, în Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.