Spitalul din raionul Ștefan Vodă care se află într-o stare deplorabilă, va fi renovat de către autorități

Spitalul din raionul Ștefan Vodă este într-o stare deplorabilă. Etajele doi și trei ale blocului curativ, unde se află secția pediatrică și cea de boli cronice, nu au fost reparate din anul 1981, când blocul a fost dat în exploatare. Despre aceasta directorul instituției medicale, Anatolie Balanețchi, i-a povestit președintelui țării, Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Ștefan Vodă.

“În cadrul vizitei în raionul Ștefan Vodă am mers la spitalul raional care, în perioada epidemiei, și-a sistat activitatea pentru o lună de zile, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul lucrătorilor medicali. Am menționat că din toate spitalele pe care le-am vizitat în fiecare raion în care merg, situația în această instituție este una dintre cele mai proaste și vom identifica posibilitatea de a acorda un sprijin pentru renovarea spitalului”, a anunțat președintele pe Facebook.

Totodată, președintele i-a informat pe lucrătorii medicali despre decizia de a le dubla salariile, iar celor mai buni medici le-a înmânat Diploma de Onoare.

În cadrul vizitei în raion, șeful statului a depus flori la Monumentele eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satele Purcari și Brezoaia. De asemenea, Igor Dodon a i-a felicitat pe doi veterani cu ocazia Zilei Victoriei. Constantin Stețenco din satul Purcari și Serghei Pavlicenco din localitatea Olănești au fost decorați cu „Ordinul Republicii”.

Igor Dodon a discutat și cu reprezentanții din conducerea raionului despre problemele social-economice din regiune, inclusiv cele legate de reabilitarea drumurilor și reconstrucția sistemelor de irigare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.