SONDAJ: Popualţia optează pentru reducerea numărului de deputaţi în Parlament

Majoritatea covârşitoare a popualţiei optează pentru reducerea numărului de deputaţi în Parlament, de la 101 la 61. Sunt datele unui sondaj socio-politic, realizat de Compania Date Inteligente (iData). Investigaţia a fost efectuată în perioada 17-26 ianuarie 2019 şi are o marjă de eroare de plus/minus 2,82%, transmite stiridinmoldova cu referire la hotnews.md.

Potrivit sondajului citat, 78,7% dintre respondenţi optează pentru reducerea numărului de aleşi ai poporului, 15,7 la sută nu susţin această iniţiativă, iar 5,6 la sută nu au ştiut să răspundă la această întrebare.

Amintim că un referendum consultative privind reducerea numărului de deputaţi se va desfăşura în data de 24 februarie, în aceeaşi zi cu data desfăşurării alegerilor parlamentare.

Cetăţenii vor trebui să răspundă la două întrebări: dacă sunt “de acord cu reducerea numărului de deputaţi din Parlament de la 101 la 61” şi dacă sunt de acord ca “poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile”.

Inţiativa desfăşurării plebiscitului a fost anuţată de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment