SONDAJ: Partidul Democrat cu mai multe voturi decât partidul PAS-DA

Partidul Democrat din Moldova este peste blocul ACUM, format din PAS și PPDA, și pe locul doi în preferințele alegătorilor. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. Pe prima poziție sunt socialiștii.

Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în baza votului pe liste 49,2% dintre alegătorii deciși ar vota pentru PSRM. Socialiștii au crescut ușor, comparativ cu sondajul prezentat pe 10 decembrie 2018, când se bucurau de încrederea a 48,9 la sută.

Timp de o lună, Partidul Democrat din Moldova a crescut cu 1,2% puncte procentuale și ar obține acum 19,3% din voturi, comparativ cu 17,9% în decembrie.

De cealaltă parte, blocul ACUM, format din PAS și PPDA, a pierdut 3,1 puncte procentuale. Pentru binomul Sandu-Năstase sunt gata să voteze 19,1 la sută dintre alegătorii deciși, comparativ cu 22,2%, scorul celor două partide pe 10 decembrie 2018.

Sub pragul electoral de 6% se situează Partidul Șor, pentru care ar vota 4,4% dintre alegătorii cu opțiuni de vot clare. Pe locul patru sunt comuniștii, creditați cu 3,5% din sufragii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-14 ianuarie, pe un eșantion de 1179 de respondenți.

Share this Post!

Related post

0 Comment