Sondaj: 36,8% din cetățeni au încredere în Igor Dodon, iar 15,1% – în Maia Sandu

Președintele țării, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. O demonstrează sondajul „Solidaritatea socială în contextul pandemiei COVID-19”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Respondenții au fost întrebați în care personalitate politică au cea mai mare încredere. 36,8 la sută din cei deciși au spus că au încredere în Igor Dodon. Pe locul doi s-a plasat Maia Sandu, care se bucură de încrederea a  doar 15,1%. Premierul Ion Chicu s-a plasat pe locul trei cu 14%, iar în edilul Capitalei Ion Ceban au încredere 8 la sută din cetățeni.

În top cinci se regăsește și președintele PDM, Pavel Filip cu 6,6%. Liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 6 la sută din cetățeni, aceasta fiind urmată de primarul de Bălți Renato Usatîi cu 5,8% și Andrei Năstase cu 2,8%.

Alți politicieni, precum Vladimir Voronin, Octavian Țîcu, Ilan Șor și Irina Vlah au fost menționați de câte 1% din respondenți.

9,7 % din persoanele, care au participat la sondaj au spus că nu au încredere în nimeni, iar 4% nu știu sau nu au vrut să răspundă la întrebare.

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 1-7 mai pe un eșantion de 1141 de persoane din 418 de localități din toate regiunile țării. Marja de eroare este de trei la sută.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.