Sociolog român: 80% dintre cetățenii R.Moldova spun că azi trăiesc mai rău, decât acum doi ani. Este o erodare a puterii actuale

Guvernarea PAS și președintele țării, Maia Sandu, înregistrează un declin considerabil. Astfel sociologul român Dan Dungaciu a explicat rezultatele sondajului CBS-AXA, potrivit căruia actuala putere se bucură de o încredere mai mică a cetățenilor, decât în iunie 2021, în timpul campaniei electorale.

“Este un declin al actualei puteri, e cam repede, chiar dacă e așteptat de mulți dintre noi, e repede, e cam brusc. Nu e prăbușire evident, dar un declin. 80% din cetățenii Republicii Moldova constată că trăiesc mai rău, decât acum 2 ani de zile. Este foarte repede. Este o erodare a puterii”, a declarat Dungaciu.

Precizăm că potrivit sondajului CBS-AXA, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, PAS nu ar mai obține majoritatea. Ba mai mult, partidul de la guvernare s-ar clasa pe locul doi, cu 36% din voturi, iar lider devine Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, cu 40%. Și președintele Maia Sandu nu se mai bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, fiind tocmai pe locul trei, după Ion Ceban și Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.