Socialistul Corneliu Furculiță avertizează: Maia Sandu va permite vânzarea pământului pentru străini

Politicienii din opoziție, care acum organizează proteste în susținerea agricultorilor, vor permite vânzarea pământului agricol pentru cetățenii străini. Aceasta avertizare a fost făcută de către liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță în contextul protestelor organizate duminică de către PAS și PPDA.

Socialistul a scris, pe o rețea de socializare, că cei care organizează acum proteste “sunt campioni la închiderea școlilor și spitalelor”. Iar pentru agricultori, susține Corneliu Furculiță, acești politicieni pregătesc alt gen de “optimizări”. Potrivit surse citate, Maia Sandu și Andrei Năstase vor “să permită marilor companii internaționale să cumpere pământul agricol din Moldova”. “Nu v-au spus încă?  Întrebații ce cred ei despre asta? Iar agricultorii noștri moldoveni cum cred: după ce pământurile lor vor fi cumpărate de companiile mari internaționale, locul lor unde va fi?”, se întreabă retoric deputatul socialist.

Acesta mai amintește ce a făcut Guvernul Sandu pentru agricultorii din nordul Moldova după ce a căzut grindină anul trecut. “0,00 Lei. Sau poate Slusari alerga la cei care cu oleacă de mită le-a acordat tractoare din proiectele partenerilor? La fel 0,00 Lei. Sau poate pentru producătorii de struguri, care nu aveau unde să-și vândă roada nu le-au propus să facă decât must și să-l vîndă la grădinițe și școli?”, sctie Corneliu Furculiță.

Sâmbătă, liderul fracțiunii PSRM s-a adresat agricultorilor ca să nu fie atrași în capcana jocurilor politice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.