Slusari împreună cu deputații PSRM, PDM și PAS, au găsit soluții pentru agricultori. Care sunt acestea

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că, împreună cu deputații PSRM, PDM și PAS, au găsit soluții pentru agricultori. Potrivit lui Slusari, soluțiile au fost identificate după întrevedri cu premierul Ion Chicu, cu ministrul agriculturii, Ion Perju, ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, cu reprezentanți ai băncilor dar și cu furnizorii de imputuri.

Una din propunerile  grupului parlamentar de lucru privind identificarea soluțiilor pentru sprijinirea agricultorilor în condiții de secetă este reeșalonarea pentru 12 luni a creditelor tehnice perfectate. Deputatul democrat Nicolae Ciubuc, șef al respectivului grup, a declarat că această inițiativă va fi examinată și, ulterior, implementată de Guvern.

“În urma unor discuții cu partenerii de dezvoltare care acordă credite tehnice am reușit să obținem reeșalonarea creditelor pentru 12 luni. Este vorba de o sumă de 120 de milioane de lei. Urmează ca Guvernul și Parlamentul să ia deciziile de rigoare”, a declarat Nicolae Ciubuc.

Totodată, producătorii agricoli vor beneficia și de câte 1080 de lei pentru fiecare hectar de teren afectat de secetă, iar Fondul de susținere a agricultorilor va fi majorat cu 200 de milioane de lei. “A început deja procesul de colectare a actelor pentru obținerea compensațiilor. Totodată, am propus majorarea cu 200 de milioane a fondului de susținere a agricultorilor”, a mai spus Ciubuc.

Amintim că deputații PDM, PSRM, PPDA și PAS au decis, zilele acestea, crearea a două grupuri de lucru, unul privind identificarea soluțiilor pentru sprijinirea agricultorilor în condiții de secetă, condus de democratul Nicolae Ciubuc, și altul privind gestionarea situației legată de pandemia de COVID-19, dirijat de deputatul PDM Monica Babuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.