Situaţia persoanelor LGBTI s-a înrăutăţit în contextul pandemiei de COVID-19

Situaţia persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, trans şi intersex (LGBTI) s-a înrăutăţit în contextul pandemiei de coronavirus, a atras atenţia din partea UE şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, potrivit DPA, citată de Agerpres.

„Pandemia de COVID-19 a dus la niveluri şi mai mari de violenţă şi discriminare împotriva persoanelor LGBTI, inclusiv violenţă domestică, discurs online şi offline bazat pe ură şi crime bazate pe ură”, a transmis duminică Borrell, cu ocazia Zilei internaţionale împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei, marcată în fiecare an la 17 mai.

El a evidenţiat că toate fiinţele umane se nasc libere şi egale şi a reafirmat angajamentul „puternic” al UE în apărarea şi promovarea drepturilor omului, inclusiv pentru persoanele LGBTI.

Borrell s-a declarat îngrijorat totodată că 69 de ţări incriminează relaţiile de iubire între persoane de acelaşi sex, iar 11 state le sancţionează chiar cu pedeapsa cu moartea.

„UE va continua să combată discriminarea pe bază de orientare sexuală şi identitate de gen, evidenţiind situaţia vulnerabilă a persoanelor LGBTI în procesul de revenire din (criza de) COVID-19 şi făcând apel la o societate echitabilă, mai incluzivă şi sustenabilă”, a precizat Borell într-un comunicat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.