Situația creată în Zona de Securitate, discutată de președintele Igor Dodon și Vadim Krasnoselski

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat la telefon cu șeful administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre situația creată în Zona de Securitate, în special despre impedimentele în deplasarea pe malul drept al Nistrului a locuitorilor din mai multe sate din Dubăsari. În urma măsurilor întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu COVID-19, cetățenii din această regiune sunt nevoiți să ajungă̆ pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor.

Oficialii au fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Potrivit șefului statului, Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană.

”Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus. Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a notat președintele Igor Dodon.

În cadrul dialogului, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol și despre activitatea grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.