Ion Chicu: Situația bugetară se stabilizează, chiar dacă a fost grav afectată de pandemie, spune Ion Chicu

Situația bugetară se stabilizează, chiar dacă a fost grav afectată de pandemie. Despre aceasta premierul Ion Chicu i-a anunțat pe reprezentanții autorităților publice locale din raionul Ialoveni, unde se află într-o vizită de lucru.

„Guvernul își va onora toate angajamentele față de cetățeni. Începând cu ziua de astăzi, cei 660 de beneficiari ai ajutorului social vor primi indemnizații unice, în mărime de 900 de lei. Guvernul va continua politicile de susținere a populației vulnerabile din punct de vedere financiar”, a menționat premierul.

Șeful Executivului a vorbit despre necesitatea de a continua investițiile în infrastructură, inclusiv în raionul Ialoveni. În acest sens, Guvernul a alocat pentru anul 2020 cca 1 miliard de lei pentru reparația drumurilor, iar pentru întreținerea traseelor din raionul Ialoveni au fost distribuite peste 100 milioane lei.

”Odată cu restabilirea infrastructurii, vom contribui la creșterea nivelului de trai în localități și vom oferi mai multe oportunități de angajare a tinerilor”, a mai spus premierul Chicu.

Ion Chicu a vorbit și despre problema gunoiștilor neautorizate și a anunțat că există proiecte de creare a unei infrastructuri de colectare și procesare a deșeurilor solide. Rorodată, șeful Guvernului a menționat că trebuie de aplicat sancțiuni celor care aruncă deșeurile în locurile neautorizate.

Reprezentanții APL au abordat în discuție cu premierul necesitatea reparațiilor capitale a edificiilor culturale și instituțiilor de învățământ din câteva localități, problema aprovizionării cu apă, lipsa sistemelor de canalizare și a pericolului de inundații, provocat de râurile înnămolite.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.